Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Στ. Στέτσικας, πρ. εργαζ. μετρό Θεσ/νίκης: Να βρούνε λύσεις γρήγορα να ξαναξεκινήσει το έργο-Η Θεσσαλονίκη πρέπει να δει μετρό





Έκκληση στην κυβέρνηση, στην Αττικό Μετρό και στον εργολάβο να βρουν λύσεις και να ανακάμψει ο ρυθμός των εργασιών στο μετρό Θεσσαλονίκης, απηύθυνε μέσω του Alpha 96,5 Θεσσαλονίκη ο Σταύρος Στέτσικας, πρόεδρος των Εργαζομένων του Κατασκευαστικού Τομέα στο μετρό Θεσσαλονίκης.

“Το τελευταίο πεντάμηνο το έργο έχει ξεκινήσει και έχει πολύ μεγάλη “κοιλιά”. Δουλεύει μόνο η επιδομή που είναι κάτω στις σήραγγες και όλα τα υπόλοιπα εργοτάξια υπολειτουργούμε”, ομολόγησε ο κ. Στέτσικας και πρόσθεσε πως πριν από αυτούς τους πέντε μήνες, “είχαμε σταδιακά απολύσεις, γιατί ολοκληρώνονταν κάποια κομμάτια στο έργο. Στο 95% τα έργα πολιτικού μηχανικού έχουν ολοκληρωθεί, η κατασκευή των σταθμών, οι σήραγγες κτλ.” και πλέον απομένουν “τα ηλεκτρομηχανολογικά και πολλές άλλες εργασίες”, σημείωσε ο ίδιος.

Εντούτοις, το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούνται απολύσεις, ο αριθμός των οποίων “δεν συμπίπτει” με εκείνες των προηγούμενων μηνών, σύμφωνα με τον κ. Στέτσικα, γεγονός το οποίο ο ίδιος απέδωσε στο “πρόβλημα που έχουμε στο έργο. Έχει σταματήσει το έργο να λειτουργεί τόσο εντατικά” και “απολύονται μεγάλες ομάδες ανθρώπων. Αν δεν είχαμε το προβλήματα το τελευταίο πεντάμηνο, δεν θα απολύονταν τόσος πολύς κόσμος. Έχουμε ενημερώσει όλους τους φορείς της πόλης και τον υπουργό (σ.σ. Μεταφορών και Υποδομών), κ. Καραμανλή”.


Σχετικά με την αναφορά του προέδρου του ΤΕΕ/τΚΜ, Πάρι Μπίλλια περί νέας καθυστέρησης στην παράδοση του έργου, τουλάχιστον μέχρι το 2022 (διαβάστε ΕΔΩ), ο κ. Στέτσικας παραδέχθηκε πως “όσο υπάρχουν προβλήματα, αυτός ο χρόνος πάει αναγκαστικά πίσω το χρονοδιάγραμμα” ολοκλήρωσης του έργου. “Θα πρέπει όταν το παραδώσουμε εμείς το έργο, σαν κατασκευάστρια, θα έχουμε ένα χρόνο δοκιμαστικά και μετά θα παραδοθεί στον κόσμο. Επίσημο χρονοδιάγραμμα για την ώρα από την Αττικό Μετρό και τη νέα κυβέρνηση δεν έχουμε. Περιμένουμε…”, ανέφερε ο κ. Στέτσικας.

Από την επανέναρξη των εργασιών μετά το 2015, “δουλεύαμε ακατάπαυστα. Δεν παίρναμε “ανάσα”. Με τους ρυθμούς αυτούς, ήταν εφικτός ο στόχος” για παράδοση του έργου στους πολίτες στο τέλος του 2020, εξήγησε ο πρόεδρος των Εργαζομένων του Κατασκευαστικού Τομέα στο μετρό Θεσσαλονίκης.

Κατόπιν των παραπάνω, ο κ. Στέτσικας απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση και στους εμπλεκόμενους “να βρούνε λύσεις γρήγορα να ξαναξεκινήσει το έργο”, διότι “επιτέλους κάποια στιγμή η Θεσσαλονίκη πρέπει να δει μετρό. Αυτό το πράγμα πρέπει να σταματήσει”, διατράνωσε ο ίδιος.

http://www.alpha965.gr/%CF%83%CF%84-%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%82-%CF%80%CF%81-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%B6-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CF%8C-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%82/

Επιμέλεια: Δημήτρης Λαζόπουλος